Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Haziran 2021 16:59

Japonya'ya milli maç için giden kaleci ülkesine geri dönmedi

Myanmar'da yaşayan kaleci bir milli maç için Japonya'ya gitti fakat ülkesine geri dönmedi. Japonya'dan sığınma talep etti.

Japonya'ya milli maç için giden kaleci ülkesine geri dönmedi
japonya,myanmar

Pyae Lyan Aung adlı kaleci, 28 Mayıs'ta bir futbol maçı için Japonya'ya gitti. Aung'un çarşamba gecesi, takım arkadaşlarıyla beraber Myanmar'a geri dönmesi gerekiyordu ama o kalmak istedi. Aung, eve dönmeyi tutuklanmaktan korktuğu için istemediğini söyledi. Ayrıca yaşam garantisinin olmadığını da dile getirdi:

"İlk kez Japonya'ya gidiyorum ve Japonca bilmiyorum. Bu yüzden yabancı bir ortamda olmaktan endişe ve endişe duyuyorum. Ailemin ve takım arkadaşlarımın güvenliğinden endişe ediyorum.'' 

Ordu tarafından yönetilen Myanmar'ın "barışçıl bir ülke olmadığı" için önümüzdeki aydan itibaren Tokyo Olimpiyatlarına katılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Japonya ile Myanmar arasında Tokyo yakınlarındaki Chiba'da oynanan maçta Pyae Lyan Aung, Myanmar'ın milli marşı çalınırken sağ elinin üç parmağıyla işaret ederek İngilizce olarak "Bizim adalete ihtiyacımız var" yazılı pankartını kaldırdı.

 

Pyae Lyan Aung , protestoyu Japonya maçına gelmeden önce planladığını, ancak eve dönmeyi reddetmeyi düşünmediğini söyledi.

Myanmarlı bir tercüman aracılığıyla gazetecilere konuşan Pyae Lyan Aun, göçmenlik makamlarına Japonya'da kalma kararını bildirmekten neredeyse vazgeçtiğini, ancak son anda cesaretini topladığını da sözlerine ekledi.

Adalet Bakanlığı,  Japonya'da kalmak isteyen Myanmar sakinlerine acil durum adımı olarak kalış sürelerini uzatmalarına izin vereceğini söyledi. Tedbir ayrıca Myanmar'dan Japonya'da mülteci statüsü arayan insanları da kapsıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...