Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ekim 2021 06:25

Milyarderlere çağrısı: Musk’ın servetinin yüzde 2’si açlığı bitirir

Dünyadaki açlığın bitmesi için 6 milyar dolar gerekiyor. Bu para, Musk’ın 289 milyar dolarlık servetinin sadece yüzde 2’sine tekabül ediyor.

Milyarderlere çağrısı: Musk’ın servetinin yüzde 2’si açlığı bitirir
elon musk,dünya,açlık,BM

Pandemiyle birlikte dünyadaki zengin ile fakir arasındaki uçurum iyice arttı. Bu duruma dikkat çeken Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley, ultra zenginlerin, net servetlerinin sadece bir kısmıyla dünyadaki açlık problemini ortadan kaldırabileceğini söyledi.

“42 MİLYON İNSAN ÖLÜMLE BURUN BURUNA” UYARISI

Milyarderlere ellerini cebe atma çağrısı yapan Beasley, özellikle dünyanın en zengin iki insanı olan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk’a atıfta bulundu. Covid ve küresel ısınma sebebiyle birçok ülkenin kıtlığın eşiğinde olduğunu vurgulayan David Beasley “Şu anda dünyada 42 milyon insan açlıktan ölmek üzere. Onlara yardım etmemiz için 6 milyar dolar gerekiyor. BM ve STK’lar yiyecek tedarik etmekte zorlanıyor. Yakıtımız bitti. Paramız tükeniyor. Çalışanlarımıza ödeme yapamıyoruz. Bu krizi daha da şiddetlendiriyor” dedi. Bu para, Musk’ın 289 milyar dolarlık servetinin sadece yüzde 2’sine tekabül ediyor.

Öte andan, ABD’li milyarderlerin net serveti, pandemi sürecinde neredeyse iki katına çıkarak, 5,04 trilyon dolara ulaştı. Bu arada, araç kiralama şirketi Hertz’in 100 bin elektrikli otomobil sipariş vermesiyle Tesla’nın piyasa değeri 1 trilyon doları aştı.

DİNOZOR BM KÜRSÜSÜNDE: YOK OLUŞU SEÇMEYİN

Öte yandan Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı (UNDP), fosil yakıtların insanlar ve çevre üzerindeki etkilerine ve iklim felaketine dikkat çekmek için “Yok Oluşu Seçme” adlı bir kampanya başlattı.

UNDP, kampanya kapsamında dinozorlu bir kısa film yayınladı. Kısa filmde nesli tükenen bir dinozorun Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna (BMGK) katılarak, kürsüde konuşma yaptığı görülüyor. Dinozor, izleyicilerin korku dolu bakışları arasında yaptığı konuşmada “Bariz olan şu ki, yok olmak kötü bir şey. Kendi kendini yok etmek ise 70 milyon yılda duyduğum en saçma şey. İklim felaketiyle karşı karşıyasınız, yine de her yıl hükûmetler yüzlerce milyarlık kamu fonunu fosil yakıt finansmanları için harcıyor” diyor. Dinozor son olarak fosil yakıtlardan uzak durulması çağrısında bulunarak “Yok oluşu seçmeyin” ifadesini kullanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...