Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Haziran 2014 18:53

Mısır'da 12 kişi için idam cezası verildi

Mısır'da 1 polis memurunu öldürme ve karakola baskın yapma" suçlamasıyla 12 darbe karşıtına daha idam cezası verildiği bildirildi.

Mısır'da 12 kişi için idam cezası verildi
mısır, idam, idam kararı,

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Giza Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, "Giza ilinin Kirdase semtinde 1 polis memurunu öldürme ve karakola baskın yapma" suçlamasıyla yargılanan, 5'i firari 23 kişiden 12'si idam cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıkların dosyalarını istişari karar için devlet müftüsüne gönderdi. Kararın temyiz yolu açık olduğu belirtildi. Öte yandan Kahire'deki Sulh Ceza Mahkemesi tamamı tutuklu bulunan 18 darbe karşıtı hakkında, "3 kişinin ölmesine ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan kargaşa çıkarma ve şiddete teşvik etme" suçlamasıyla 3 yıl hapis ve 50 bin cüneyh (7 bin dolar) para cezası verdi.
 
Başsavcı Hişam Berekat, 11 Ocak'ta, 23 darbe karşıtını, "Tümgeneral Nebil Ferac'ı planlayarak kasten öldürme, emniyet birimlerine mensup kişileri ve ordu mensuplarını öldürmek için terörist örgüt kurma" suçlamasıyla mahkemeye sevk etmişti.
 
Mısır kanunları gereği idam kararları, istişari görüş alınması amacıyla devlet müftüsüne gönderiliyor. Mahkeme bağlayıcı bir değer taşımayan müftünün kararının ardından nihai kararını veriyor.
 
Minya Ceza Mahkemesi, 29 Nisan'daki duruşmada, aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile eski Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni'nin de bulunduğu, çoğunluğu gıyaben yargılanan 683 sanık hakkında idam kararı vererek, dosyayı Müftülük makamına göndermişti.
 
Aynı mahkeme daha önce idam cezası verdiği 528 kişinin dosyasını da karara bağlamıştı. Bu kapsamda 37 sanık hakkındaki idam kararı onanmış, 491 kişinin cezası ise müebbet hapse çevrilmişti.
 
Şibra el-Hayme Ceza Mahkemesi de 7 Haziran'da 10 kişi hakkında idam cezası vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...