Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Şubat 2014 07:34

Mısır'da 504 kişi, ceza mahkemesine sevk edildi

Mısır'da, 'İkinci Ramses Olayları'na karıştıkları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan darbe karşıtı 504 kişi, ceza mahkemesine sevk edildi.

Mısır'da 504 kişi, ceza mahkemesine sevk edildi
mısır'da darbe karşıtı, mısır'da darbe kaşıtlarına ceza, darbe karşıtları ceza hakmesine sevk edildi,

Mısır'da Ağustos 2013'te meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüyle sonuçlanan "İkinci Ramses Olayları"na karıştıkları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan darbe karşıtı 504 kişinin ceza mahkemesine sevk edilmesine karar verildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, kamuoyunda "İkinci Ramses Olayları" olarak bilinen şiddet olaylarına karıştıkları iddia edilen 504 kişinin, "polise saldırı, kamu mallarını ateşe verme, El-Feth Camisi'ne saygısızlık ve camide namaz kılınmasına engel olma, terör amaçlı adam öldürmeye teşebbüs ve öldürme" suçlamalarıyla, Kahire Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiği belirtildi. Öte yandan zanlıların, soruşturmada kendilerine yöneltilen suçlamaları reddettiği ve polis tarafından "gelişigüzel gözaltına alındıklarını" ifade ettikleri öğrenildi.
Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin merkezindeki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarının kanlı bir şekilde tahliyesini protesto eden yüzlerce kişi, 16 Ağustos 2013'te güvenlik güçlerinden kaçarak Ramses bölgesi yakınındaki El-Feth Camisi'ne sığınmış, camiyi boşaltan güvenlik güçleri çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...