Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2014 06:56

Mısır'da anayasa referandumu gösterilerinde kan aktı

Mısır'da anayasa referandumunu boykot gösterilerine müdahalelerde 11 kişinin öldüğü ve 21 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısır'da anayasa referandumu gösterilerinde kan aktı
mısır, anayasa referandumu, gösteriler, göstericiler, olaylar çıktı, kan aktı,

Mısır'da sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işleminin ardından darbe karşıtları da ülke genelinde gösteriler düzenledi. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği eylemlerde hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülke genelindeki gösterilerde meydana gelen şiddet olaylarında yaşamını yitirenlerin sayısının 11'e ulaştığı, ölenlerden 5'inin herhangi bir müdahale olmaksızın doğal nedenlerle hayatını kaybettiği belirtildi. Yaralanan 28 kişinin de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı kaydedildi. Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi ise emniyet güçlerinin gösterilere müdahalesi sonucu Beni Suveyf'te 1, Suhac'da 2 ve Giza kentinde 3 olmak üzere 6 kişinin öldüğünü duyurdu.
Darbe karşıtı "Ulusal İttifak" yetkilileri, gösterilere eğitimli birliklerle sert bir şekilde müdahale eden güvenlik güçlerinin zaman zaman gerçek mermi kullandığını, olaylarda "bölge halkı" adı altında "baltacı" denilen suç gruplarının da eylemcilere saldırdığını iddia etti. Öte yandan darbe karşıtları, Buhayra ilinde referanduma tepki için düzenledikleri gösterinin ardından "Sembolik referandum" düzenleyerek, "Boykot sandığının" başına gitti. Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Sözcüsü Huş İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anayasa referandumuna tepki göstermek için sembolik bir referandum düzenlediklerini ve bu referandumda "Boykot" ve "Kabul etmiyorum" yazılı pusulaları oyladıklarını söyledi.
Oylama işlemlerini takip eden sivil toplum kuruluşlarından Arap Evi İnsan Hakları'nın hazırladığı rapora göre ise seçim merkezlerinde referandumun başladığı ilk saatler ile çalışanların işyerinden çıktığı öğleden sonra yoğunluk yaşandı. Katılımın, El-Menufiyye ilinde yoğun, Kina ve Asyut illerinde orta, İskenderiye, Kahire, Eş-Şarkıyye ve Dekahliye'de düşük olduğu belirtilen raporda, ülke genelinde sandık başına gidenlerin sayısının yüzde 50'nin altında olduğu kaydedildi. İlk günkü oy verme işlemlerinin sonlanmasının ardından seçim merkezleri güvenlik güçlerinin kontrolü altında kapatılırken, oy sayma işlemlerinin, ikinci günün ardından başlayacağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...