Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Haziran 2015 00:09

Mısır'da cuma eylemleri öncesi gözaltı operasyonları başladı

Mısır'da idam cezalarına karşı yarın yapılması planlanan gösteriler öncesinde gözaltı operasyonları başladı.

Mısır'da cuma eylemleri öncesi gözaltı operasyonları başladı
mısır, cuma, eylem,

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer darbe karşıtlarına verilen idam cezalarına karşı yarın düzenlenmesi beklenen gösteriler öncesinde güvenlik güçlerinin geniş çaplı operasyon başlattığı belirtildi. Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri sabah saatlerinde başkent Kahire de dahil olmak üzere ülkenin farklı kentlerinde baskınlar yaparak İhvan mensuplarını gözaltına aldı. Özellikle gençlerin hedefte olduğu ifade edilirken, İsmailliyye'de 3, Şarkiyye'de 3, Giza'da 14 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Bunlara ek olarak Kahire'de bir öğrenci teşkilatı yöneticisi ve Kalyubiye'de Ahram kurumundan bir gazetecinin de gözaltına alınanlar arasında olduğu bilgisi verildi.

Güvenlik kaynakları da gözaltıları doğrularken, bu kişilerin kargaşa çıkarmayı planlamakla suçlandıklarını ileri sürdü.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı, idam kararlarına tepki olarak yarın "halk ayaklanması" adı altında gösteri düzenlenmesi için çağrı yapmıştı.

Mısır mahkemesi, "hapishaneler baskını" davasında, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu, daha önce idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen 100 kişiye idam cezası vermişti.

Mahkeme "casusluk" davasında ise Mursi ve Bedii'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi için müebbet hapis, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır ve 14 kişi için ise idama hükmetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...