Tgrt Haber
07 Şubat 2014 16:08

Mısır'da cuma gösterilerine polis müdahalesi

Mısır'da cuma gösterilerine polisin sert müdahalesi sırasında bir kişinin pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybettiği bildirildi.

Mısır'da cuma gösterilerine polis müdahalesi
mısır'da cuma gösterileri, cuma gösterilerine müdahale, cuma gösterisinde gerginlik,

Mısır'da cuma gösterilerinepolisin sert müdahalesi sırasında bir kişinin pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybettiği bildirildi. Feyyum ilkyardım Müdürü Mecdi Seyyid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünkü gösteriler sırasında pompalı tüfekten çıkan saçmalardan dolayı 40 yaşında bir göstericinin hayatını kaybettiğini söyledi. Seyyid ayrıca Feyyum Devlet Hastanesi'nde 5 kişinin daha tedavi altında bulunduğunu belirtti.
Ülke genelinde düzenlenen darbe karşıtı gösterileri dağıtmak amacıyla sert müdahalede bulunan güvenlik güçlerinin, bazı bölgelerde göz yaşartıcı gaz ve pompalı tüfeklerin yanında gerçek mermi de kullandığı ifade edildi. Gösteriler sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda darbe karşıtının gözaltına alındığı ifade edildi. Kahire'nin İmbaba, Medinet Nasr bölgelerinin yanı sıra İskenderiye, Feyyum, Süveyş ve Beni Süveyf'te göstericilerle polis arasında çatışmalar yaşandığı kaydedildi. Beni Süveyf'te darbe karşıtı düzenlenen gösteriye taşlı sopalı ve bıçaklı kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıların gerçekleştiği ve saldırganların baltacılar olduğu iddia edildi. Kahire'nin doğusundaki Medinet Nasr bölgesinde bir yaralıyı hastaneye taşıyan aracı durduran polis, araç içindeki 3'ü kadın 14 kişiyi göz altına aldı.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...