Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2014 15:27

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde 1 öğrenci öldü

Mısır'da Kahire Üniversitesi'ndeki darbe karşıtı gösterilerde 1 öğrencinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde 1 öğrenci öldü
mısır, kahire üniversitesinde darbe karşıtı gösteri, 1 öğrenci öldürüldü,

Mevlid Kandili ve referandum dolayısıyla birkaç günlük tatilin ardından derslerin bugün başladığı Mısır'daki bazı üniversitelerde, protesto eylemleri düzenlendi. Kahire Üniversitesi kampüsünde toplanan "Darbe Karşıtı Öğrenci Hareketi" üyeleri, anayasa referandumunu protesto etti. Hukuk ve mühendislik fakültelerinin idare binaları önünde eylem yapan öğrenciler, daha sonra Nahda Meydanı'na yürüdü. Eylemcileri müdahale eden polis ekipleri ile öğrencileri arasında arbede yaşandı. Görgü tanıkları polisin gösterileri dağıtmak için yoğun olarak göz yaşartıcı gaz kullandığı ve "saçmalı tüfeklerle" ateş ettiğini ifade etti. Gösterilerde 1 öğrencinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı bildirildi. 
Kahire'nin ikinci büyük üniversitesi Ayn Şems Üniversitesinde de öğrenciler bir süre önce polisin kampüsteki müdahalesinde öldürülen arkadaşları Abdurrahman Yusri'nin öldürülmesini protesto etti. Gösteriyi dağıtmak isteyen güvenlik güçleri ile öğrenciler arasında arbede yaşandı. Gözyaşartıcı gaz kullanan polisi bazı öğrencilerin taşla karşılık verdiği iddia edildi. Kahire'nin güneyindeki Hilvan Üniversitesi'nde anayasa referandumunu protesto eden darbe karşıtı öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Mansura'da öğrenciler gruplar halinde "insan zinciri" oluşturarak düzenledikleri eylemde, daha önceki gösterilerde gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Kahire'nin güneyindeki Feyyum ve Asyut kentlerinde, öğrenciler anayasa referandumunu protesto etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...