Tgrt Haber
15 Şubat 2014 00:25

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde 2 kişi hayatını kaybetti

Mısır'ın farklı kentlerinde düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde 2 kişi hayatını kaybetti
Mısır,darbe karşıtı gösteriler,darbe karşıtı gösterilerde 2 hayatını kaybetti,

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak'ın "Rabia, devrimin sembolü" adı altında milyonluk gösteri çağrısına karşılık veren çok sayıda kişi çeşitli kentlerde sokaklara indi.Darbe yanlıları ve karşıtları arasında arbedenin yaşandığı molotofkokteyli, bıçak, kesici aletler, saçmalı tüfek ve sopa kullanıldığı belirtilen gösterilere güvenlik güçleri müdahale etti.
Görgü tanıklarının ifadesine göre, El-Minya kentinde göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Olay sırasında evinin balkonunda bulunan bir çocuk tüfekle açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.Dimyat'ta ise darbe karşıtlarının gösterilerine engel olmaya çalışan bir kişi uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.Darbe karşıtı Ulusal İttifak, Rabiatul Adeviyye ve En-Nahda meydanlarındaki gösterilere müdahale edilmesinin 6'ncı ayı münasebetiyle ülke genelinde gösteri çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...