Tgrt Haber
30 Aralık 2013 09:06

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde 20 yaralı

Mısır'da güvenlik güçlerinin Ezher Üniversitesi'ndeki göstericilere müdahalesinde 20 kişi yaralanırken 30 öğrenci gözaltına alındı.

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde 20 yaralı
mısır, darbe karşıtı gösteriler, 20 yaralı, ezher üniversitesi,

Mısır'da güvenlik güçlerinin Ezher Üniversitesi'ndeki göstericilere müdahalesinde 20 kişinin yaralandığı ve 30 öğrencinin gözaltına alındığı bildirildi. Ezher Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkan Vekili Muhammed Atıf, başkent Kahire’de eylem yapan Ezherli öğrencilere güvenlik güçlerinin müdahalesinde biri ağır, 20 kişinin yaralandığını, bir çoğunun da göz yaşartıcı gazdan etkilenerek rahatsızlandığını ifade etti. Atıf, olayda 30 öğrencinin de gözaltına alındığını belirtti. Güvenlik güçlerinin Nil Deltası'nda bulunan Ez-Zekazik kentindeki Ezher Üniversitesi İslami Bilimleri Fakültesi kız öğrenciler bölümüne de girerek, "imtihanları engellediği" iddia edilen öğrencilere müdahale ettiği kaydedildi.
Öte yandan "Darbeye Karşı Öğrenciler Hareketi"nin çağrısı üzerine ülkedeki bir çok üniversitede, Ezher'deki öğrencilere destek eylemi yapıldı. Bu çerçevede Kahire, İskenderiye, İsmailiye’deki Süveyş Kanalı ile Port Said, Beni Suveyf ve El-Mansura üniversitelerindeki öğrenciler, güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik orantısız güç kullanımını protesto etti. Ezher Üniversitesi’nin Asyut yerleşkesindeki fen fakültesinde de bazı öğrenciler, arkadaşlarına uygulanan şiddeti protesto amacıyla fakültenin kapıları kapatarak, sınavları engelledi. Asyut Üniversitesi’ndeki eylemde de gösterilerini üniversitenin dışında sürdürmeyi isteyen öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Mısır'da eğitim yılının başlamasından bu yana darbe karşıtı eylemler devam ediyor. Şimdiye kadar yaşanan bir çok olayın yanı sıra cumartesi günü Ezher Üniversitesi'nde sınavları boykot eden öğrencilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu, 2 öğrenci hayatını kaybetmişti. Bugün de devam eden gösterilere güvenlik güçleri müdahale etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...