Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2014 07:50

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde ölü sayısı artıyor

Mısır'da düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısının 24'e yükseldiği bildirildi.

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde ölü sayısı artıyor
mısır, darbe karşıtı gösteriler, ölü sayısı artıyor, mısırda gerginlik,

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısıyla dün ülke genelinde düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu ölenlerin sayısı 24'e yükseldi. Kaynaklar, Ben Suveyf, Minya, Feyyum, İskenderiye, Dimyat, İsmailiyye, Giza, Nil Deltası,Helvan ve El-Buhayra kentlerinde meydana gelen çatışmalarda 24 kişinin hayatını kaybettiğini, 58 kişinin yaralandığını ifade etti. Öte yandan, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, bugün başkent Kahire'de 35 cami ve 19 noktada, Giza'da 12 noktada ve ayrıca 24 kentte  25 Ocak devriminin kutlamalarının yapılacağını açıklamıştı. 
İttifak, Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin 3. yıl dönümü münasebetiyle cumartesi gününden başlayacak ve 18 gün devam edecek gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. Mübarek, 18 gün devam eden gösterilerin ardından 11 Şubat 2011'de görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...