Tgrt Haber
31 Ocak 2014 15:40

Mısır'da darbe karşıtı gösterilere müdahale

Mısır'da güvenlik güçleri çeşitli kentlerde düzenlenen darbe karşıtı gösterilere pompalı tüfek ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

Mısır'da darbe karşıtı gösterilere müdahale
mısır, darbe karşıtı gosteri, darbeyi ret, meşruiyete destek, iskenderiye, feyyum, ismailiyye,

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifakı'nın "Şehitlere vefa için dik duruş" haftası etkinlikleri kapsamında başkent Kahire, İskenderiye, Feyyum ve İsmailiyye'de düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sonrası protestocular ara sokaklara dağıldı. Polisle darbe karşıtları arasında yaşanan koşuşturma ara sokaklarda devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren caddelere akın eden göstericiler, mevcut rejime karşı  sloganlar atıyor. Rabia işaretleri, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ve gösterilerde ölenlerin posterlerini taşıyan darbe karşıtları, mevcut yönetim gitmeden, başta yargı olmak üzere devlet kurumları temizlenmeden, meydanlara çıkmaktan vazgeçmeyeceklerini belirtiyor. Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 213 gün önce askeri darbeyle görevinden alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...