Tgrt Haber
06 Haziran 2014 12:10

Mısır'da darbe karşıtlarının açlık grevleri sona erdi

Açlık Grevini İzleme Yüksek Komitesi, Mısır hapishanelerindeki açlık grevinin sona erdirildiğini açıkladı.

Mısır'da darbe karşıtlarının açlık grevleri sona erdi
Mısır,darbe karşıtları, açlık grevleri,

Açlık Grevini İzleme Yüksek Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Parmaklıklar ardındaki devrimciler, açlık grevi kampanyasının ikinci dalgası olan bir haftalık grevi sonlandırdı. Eğer dünya daha fazla kayıtsız kalmaya devam ederse, üçüncü açlık grevi başlatılacak" denildi. Ülkedeki tutukluların yaklaşık yüzde 80'inin greve katıldığı ifade edilen açıklamada, Mısır hapishanelerinde yaklaşık 25 bin siyasi tutuklu bulunduğu, bu sayının İsrail hapishanelerindeki tutuklu sayısından daha fazla olduğu vurgulandı. Açıklamada, ayrıca Mısır hapishanelerinde 500 çocuk ve 700'den fazla kadının bulunduğu, bu sayının da İsrail hapishanelerindeki sayının yaklaşık 3 katı olduğu kaydedildi. Darbe karşıtları, geçen hafta 20 bin tutuklunun hapishanelerdeki "kötü muameleyi" protesto amacıyla, açlık grevi başlattığını duyurmuştu.
 Açlık Grevini İzleme Yüksek Komitesi, tutukluların taleplerini, "3 Temmuz'da gerçekleştirilen darbenin ardından gözaltına alınan siyasi tutukluların serbest bırakılması, darbe karşıtları hakkında verilen hükümlerin geçersiz sayılması, karakol ve hapishanelerin uluslararası denetime açılması ve keyfi tutuklamaların durdurulması" şeklinde sıralamıştı. Mısır İçişleri Bakanlığı ise açlık grevi yapıldığı ve kötü muamele iddialarını reddediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...