Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Mart 2014 19:28

Mısır'da gösterilerde 7 kişi hayatını kaybetti

Kahire'de düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye yükseldiği belirtildi.

Mısır'da gösterilerde 7 kişi hayatını kaybetti
mısır'da sokaklar karıştı, mısır'da gösteriler, mısır'da kanaktı, mısır'da cuma gösterisi,

Görgü tanıkları ve hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısı üzerine "ABD ve Siyonistler Bizi Yönetemez" adı altında Kahire'de düzenlenen gösterilerde 7 kişi hayatını kaybetti. Yaralıların sayısına ilişkin net bilgi verilmedi. Göstericilerden 2'sinin vücutlarına gerçek mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi. İçişleri bakanlığı tarafından yayınlanan yazılı açıklamada ise göstericilerin hayatını kaybettiği olaylardan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi sorumlu tutuldu.
Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek amacıyla geçen yıl 28 Haziran'da başlayan ve ordunun yönetime el koymasının ardından daha da alevlenen gösteriler, 37 haftadır aralıksız devam ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...