Tgrt Haber
27 Haziran 2021 12:33

STK'lara Mısır'da 2 gün sonra onanacak idamlar için çağrı

Mısır'da hapisteki Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile Usame Yasin’in de aralarında bulunduğu darbe karşıtı 12 kişi hakkında verilen idam cezası 2 gün sonra onanacak. Cezalarının durdurulması için kamuoyuna ve STK'lara çağrı yapıldı.

STK'lara Mısır'da 2 gün sonra onanacak idamlar için çağrı
mısır,türkiye,darbe,sisi

Mısır’da haklarında verilen idam kararları Yargıtay tarafından onanan on iki kişi her an idam edilebilir.

Mısır'da 2013'de yaşanan darbeden sonra yargılanan 12 kişiye verilen idam cezalarının durdurulması için kamuoyuna ve STK'lara çağrı yapıldı.

Muhammed el-Biltaci ile Usame Yasin’in ailelerinin vekili Avukat Gülden Sönmez tarafından sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına hitaben bir mektup kaleme alındı.

KORKUNÇ ZULMÜ TÜM DÜNYA DUYSUN

Söz konusu mektupta," Bu korkunç zulmü tüm dünyaya anlatalım ve uluslararası sivil toplum dayanışması ile idamları önleyecek bir çaba ortaya koyalım. Size Dr. Mohamed Elbltagy’nin ailesi ve Dr. Ossama Yassin’in ailesi adına ve onlarla beraber sesleniyoruz. Yaşam ile ölüm arasındaki kritik kararın, zalim bir yönetici elinde olduğunun farkında olarak, adil ve vicdani bir duruşa ve çabaya Allah’ın vaad ettiği yardıma güvenerek, çabanıza muhtacız” ifadeleri kullanıldı.

STK'lara Mısır'da 2 gün sonra onanacak idamlar için çağrı

KAYBEDECEK BİR SANİYE DAHİ YOK

Mektupta Mısır'da yaşanan darbe sonrası binlerce kişinin tutuklandığı ve işkence gördüğü vurgulanarak, 12 kişiyle birlikte yüzlerce kişinin daha idam kararlarının onandığı ve onlarında infaz edilmekle karşı karşıya olduğu belirtildi.

İdam kararlarının 2 gün sonra onaylabileceğinin ve bu nedenle infazların her an gerçekleştirilebileceğinin hatırlatıldığı mektupta şunlar kaydedildi:

14 Haziran 2021 tarihinde Mısır Temyiz Mahkemesi Dr. Muhammed Biltaci , Dr.Ossama Yasin’in de aralarında olduğu 12 idam kararını onayladı. 

Bu kararlar, uydurma iddia ve dosyalar, asılsız uydurulmuş deliller, işkence ile yazılmış ifadeler, savunma hakkı imkânı olmadan, Sisi rejiminin emir komuta zincirindeki yargıçlar tarafından alınmıştır. 14 Haziran 2021’de verilen onay ile tüm hukuki süreçler bitmiş ve nihai karar için, kararlar Sisi’ye ulaştırılmıştır. 14 gün içinde karar verme yetkisi olan Sisi de bu karara her an ve en son 28 Haziran 2021 tarihinde onay verirse idamlar her an infaz edilecektir. 

Yaşam ile ölüm arasındaki kritik kararın, zalim bir yönetici elinde olduğunun farkında olarak, adil ve vicdani duruşa ve çabaya Allah’ın vaad ettiği yardıma güvenerek, çabanıza muhtacız. Göstereceğiniz ilgi ve destek için şimdiden teşekkür ediyoruz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...