Tgrt Haber
15 Şubat 2014 17:22

Mısır'da İhvan destekçilerine gözaltı

Mısır'da, İhvan destekçilerinden 70 kişinin 'şiddete teşvik' ve 'polis merkezlerine saldırı' suçlamalarıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Mısır'da İhvan destekçilerine gözaltı
Mısır'da gözaltılar sürüyor, İhvan destekçilerine gözaltı, darbecilerin gözaltıları sürüyor,

Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) destekçilerinden 70 kişinin "şiddete teşvik" ve "polis merkezlerine saldırı" suçlamalarıyla gözaltına alındığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Giza ve Buhayra kentlerinden 15 kişinin "polis merkezlerine saldırı", El-Garbiyye kentinden 20 kişinin "yanıcı madde bulundurma", Kina kentinden 2 kişinin polis araçlarını ateşe verme, Port Said, Menufiye ve Asvan kentlerinden 14 kişinin de şiddete teşvik" suçlamalarıyla gözaltına alındığı ifade edildi.
Mısır ordu sözcüsünün resmi internet sayfasında yer alan açıklamada da 19 İhvan destekçisinin gözaltına alındığı ve bu kişilerin hafif silah ve patlayıcı yapımında kullanılan maddeler bulundurduğu kaydedildi. Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan gözaltı operasyonlarına ilişkin açıklama yapılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...