Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Şubat 2014 12:27

Mısır'da Kasru’l-Ayni Caddesi demir kapılarla kapatıldı

Mısır'ın başkenti Kahire’deki en önemli caddelerden kabul edilen Kasru’l-Ayni Caddesi demir kapılarla kapatıldı.

Mısır'da Kasru’l-Ayni Caddesi demir kapılarla kapatıldı
mısır, kahire, kasru'l-ayin caddesi, demir kapılar,

Mısır'ın başkenti Kahire’deki en önemli caddelerden kabul edilen Kasru’l-Ayni Caddesi demir kapılarla kapatıldı. Tahrir Meydanı ile başkentin önemli mahallelerini birbiriyle bağlayan ve yakınlarında İçişleri Bakanlığı, Bakanlar Kurulu ve Mısır parlamento binasının iki kanadının yanı sıra ABD'nin Kahire Büyükelçiliği'nin de bulunduğu Kasru’l-Ayni Caddesi’nin, girişlerine yerleştirdiği büyük demir kapılarla kapatıldı. Kapıların, caddenin acil durumlarda trafiğe ve yayalara kapatılarak, çevresinde bulunan devlet kurumlarına girişi engellemesi amacıyla yerleştirildiği öğrenildi. Kapıların Mısır bayrağın renkleriyle boyanacağı belirtildi.
Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in görevden ayrılmasına neden olan 25 Ocak 2011 devriminin ardından ülkenin yönetimini üstlenen Yüksek Askeri Konsey (YAK) döneminde de Kasru’l-Ayni Caddesi zaman zaman beton bloklarla kapatılıyordu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...