Tgrt Haber
27 Haziran 2021 11:55

Mısır'da onanacak idam cezası için acil çağrı: Masum insanlar infaz edilmesin

Mısır’da Muhammed Biltaci ve Ossama Yasin’in de aralarında bulunduğu 12 kişinin onanacak idam cezalarının durdurulması için kamuoyuna acil çağrı yapıldı.

Mısır'da onanacak idam cezası için acil çağrı: Masum insanlar infaz edilmesin
Mısır,İdam,Darbe

Mısır’da 2013’de yaşanan darbeden sonra yargılanan Muhammed Biltaci ve Ossama Yasin’in bulunduğu 12 kişiye verilen idam cezalarını durdurulması için çağrı yapıldı. Biltaci ve Yassin ailesinin, Avukat Gülden Sönmez aracılığıyla yayımlanan mektupta, hukuksuz bir şekilde idam cezası verildiğini, işkence ve kötü muamele ile tutulan Muhammed Biltaci ve Ossama Yasin’in aileleri tarafında acil çağrı olarak kaleme alındığı belirtildi. 

"BU SESLENİŞ HATAYİ VE ACİLDİR"

Muhammed Biltaci ve Ossama Yasin’in ailelerinin yazdığı mektupta, “Dr.Muhamed Biltaci ve Dr.Ossama Yasin aynı davada aralarında avukat , bilim insanı ve mühendislerin de olduğu diğer 10 kişi ile birlikte, her an infaz edilebilecek şekilde ölümle karşı karşıya olduğundan, bu sesleniş hayati ve acildir" denildi.

İNFAZLA KARŞI KARŞIYALAR

Mektupta Mısır'da yaşanan darbe sonrası binlerce kişinin tutuklandığı ve işkence gördüğü vurgulanarak, 12 kişiyle birlikte yüzlerce kişinin daha idam kararlarının onandığı ve onlarında infaz edilmekle karşı karşıya olduğu belirtildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...