Tgrt Haber
12 Nisan 2014 21:25

Mısır'da parti başkanına sahtecilik cezası

Mısır'da 'Resmi evrakta sahtecilikle;' suçlanan Selefi Raye Partisi Başkanı Hazim Salah Ebu İsmail'in, yargı mensuplarına hakaretten 1 yıl hapse mahkum edildi.

Mısır'da parti başkanına sahtecilik cezası
mısır, Selefi Raye Partisi, Hazım Salah Ebu İsmail, hapis cezası, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, "Resmi evrakta sahtecilikle" suçlanan İsmail'in, mahkeme tarafından görevlendirilen avukatı istememesi, izinsiz konuşması ve sorulara cevap vermemesi üzerine yargı makamına ve mensuplarına hakaretten 1 yıl hapsine karar verildi. İsmail'in, yargılandığı resmi evrakta sahtecilik yapma davasında ise hükmün okunması 16 Nisan'a ertelendi. Mısır Başsavcılığı, İsmail'i, 2012 yılında cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olabilmek için Amerikan vatandaşı olan annesini Mısır vatandaşı olarak göstermekle suçlamıştı. Mısır yasalarına göre, cumhurbaşkanlığına aday olacak kişilerin anne ve babalarının Mısır vatandaşı olması gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...