Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Nisan 2014 21:49

Mısır'daki idam kararlarına Londra'da protesto

Mısır'daki idam kararları Londra'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İngiltere şubesi tarafından protesto edildi.

Mısır'daki idam kararlarına Londra'da protesto
mısır idam,londra protesto,

Mısır'ın Londra Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, Mısır için adalet ve demokrasi çağrısı yaparak, 528 kişinin idama mahkum edilmesini İngilizce ve Türkçe, "Nil'den denize, Mısır'a özgürlük", "Hepimiz Mursiyiz, hepimiz Erdoğan", "Faşist Sisi", "Sisi bir numaralı terörist" sloganlarıyla protesto etti.Rabia işaretinin bulunduğu balonlar ve Türk bayrakları taşıyan protestocular, üzerinde "Mısır'daki toplu idam cezasını durdurun", "Mursi'ye serbestlik", "Darbeye hayır", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Demokrasiyi öldürme" yazılı dövizler taşıdı. Protesto sırasında ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının üzerinde bulunduğu bayraklar da taşındı.
Tüm suçları sadece demokrasi istemekti
UETD'nin İngiltere Başkanı Muttalip Ünlüer AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'daki cuntaya karşı Mısırlıların Türk kardeşleri olarak destek vermek için protesto düzenlediklerini belirterek, "Haksız ve hukuksuz verilen idam kararlarını protesto ediyoruz, dünyayı buna duyarlı olmaya çağırıyoruz. Zulme karşı suskunluk, zulme ortaklıktır. İngiltere'nin yöneticilerini ve tüm sivil toplum kuruluşlarını desteğe çağırıyoruz" diye konuştu.Ünlüer idam kararlarına yönelik ise, "Bu adamlarin tüm suçları sadece memleketleri için demokrasi istemekti. Haksız, hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir karar" dedi.UETD'nin Halkla İlişkiler sorumlusu Celal Gökçe de  idam kararıyla ilgili, "21. yüzyılda böyle bir hukuksuzluğunMısır gibi bir ülkede olmasını yadırgıyoruz. İnsan olarak, vicdanlı bireyler olarak kabul edemiyoruz, içimize sindiremiyoruz" ifadelerini kullandı.Portestoya katılan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeynep Tahir de, "Müslüman kardeşlerimiz, hamile kadınlar, çocuklar ölüyor. Türk milleti olarak bunlara göz yumamayız, sessiz kalamayız, bu nedenle bugün buradayız" dedi.
Eminönü'nde protesto
Beyaz Hareket Derneği ile 23 Şubat Gençlik Hareketi üyeleri de Eminönü Meydanı'nda toplanarak, "İstanbul'dan Mısır'a kardeşliğe bin selam", "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "İslami hareket engellenemez" şeklinde slogan attı. Aralarında, Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip İstanbul'a gelen savaş mağduru çocukların da bulunduğu grup, Rabia işareti yaparak ellerindeki Suriye bayrakları ile üzerinde "Rabia" yazılı flamaları salladı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından grup adına açıklama yapan 23 Şubat Gençlik Hareketi Medya Sorumlusu Serdar Fikret Kılıç, "Bugün Hama, Humus, Kahire, Şam, İskenderiye ve nice şehirlerinde kan kusan kardeşlerimize bir nefes olmak için buraya toplandık. Emin olun ki, burada yaptığımız her faaliyet, her dik duruşumuz Kahire'nin sokaklarında, Halep'in banliyölerinde, Hama'nın kanlı topraklarında yankı buluyor" dedi.Eyleme katılan Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, idamların gerçekleşmemesini temenni ettiklerini belirterek, "Bizler çok üzülüyoruz. Zulmü gören hep Müslüman kardeşlerimiz. Bu yüzden biz onlara destek için buraya geldik. İnşallah dualarla selamlarımızı onlara iletiriz. Üzücü bir olay, inşallah kardeşlerimiz idam edilmez" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...