Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ocak 2021 10:14

Mısır'dan aşı açıklaması! "Herkese Kovid-19 aşısı yapılamaz"

Mısır Parlamentosu Sağlık Komitesi Başkanı Eşref Hatim, hükümetin tüm vatandaşlara yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapamayacağını söyledi.

Mısır'dan aşı açıklaması! "Herkese Kovid-19 aşısı yapılamaz"
Mısır,Parlemento,Sağlık komitesi,Kovid-19 Aşısı

Mısır merkezli "Sada el- Beled" kanalına bağlanarak açıklamalarda bulunan Hatim, Kovid-19 aşısının her yıl değiştiğini, bundan ötürü tüm vatandaşlara temin edilmesinin zor olduğunu belirtti. Hatim, birçok ülkenin nüfusunun sadece yüzde 50 ila 60’ına aşı temin edebileceğini iddia ederek, “Hükümet, tüm vatandaşlara Kovid-19 aşısı yapamaz.” dedi.  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İsrail gibi ülkelerin de tüm vatandaşlarına aşı temin edemeyeceğini söyleyen Hatim, şu ana kadar İngiltere veya Brezilya’da ortaya çıkan Kovid-19’un bir türünün Mısır’da tespit edilmediğini ifade etti.

Sağlık personeline yönelik aşılama sürecinin 21 Ocak'ta başladığı Mısır'da, önümüzdeki haftalarda da 65 yaş üstü kişilerin aşılanacağı açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...