Tgrt Haber
07 Kasım 2015 01:15

Mistura SMDK Başkanı Hoca ile görüştü

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Suriye'deki savaşa diplomatik bir çözüm bulmak üzere gerçekleştirilen görüşmeler kapsamında, SMDK Başkanı Halid Hoca Cenevre'de bir araya geldi.

Mistura SMDK Başkanı Hoca ile görüştü
BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, smdk,

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'deki savaşa diplomatik bir çözüm bulmak üzere gerçekleştirilen görüşmeler kapsamında, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca ve beraberindeki heyetle Cenevre'de bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, toplantıda Mistura'nın, Suriye'deki çatışmaları sona erdirmek için Hoca'nın görüşlerini aldığı ifade edildi. Mistura'nın, Suriye'deki soruna siyasi bir çözüm bulunabilmesi için ülkedeki taraflarla görüşmelere devam edeceği belirtildi.Mistura görüşmede, "Suriye halkı çatışmaları sona erdirme sürecine dahil edilmeli. Viyana'da kazanılan ivme çok önemli. Herkes, savaşı sona erdirmek için acil olarak ortak bir zihniyetin oluşması gerektiğinin farkında" ifadelerini kullandı.

Daha önce Mistura'nın gerçekleştirdiği Şam, Moskova, Washington ve Cenevre'deki görüşmeleri hakkında gelecek hafta başında BM Güvenlik Konseyi'ni bilgilendireceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...