Tgrt Haber
28 Ocak 2016 22:41

Moldova'da meraklı bekleyiş

Moldova'da yeni kurulan hükümetin istifa etmesi için muhalefetin tanıdığı süre saat 17.00'de doldu. Ülkede bundan sonra neler yaşanacağı merak ediliyor.

Moldova'da meraklı bekleyiş
moldova,

Moldova'da 20 Ocak'ta kurulan hükümetin istifa etmesi için muhalefetin tanıdığı süre dolarken, ülkede bundan sonra neler yaşanacağı merak konusu.

Muhalefet güçlerinin Başbakan Pavel Filip'ten istifası için bugün yerel saatle 17.00'ye kadar tanıdığı süre sona ererken, başkent Kişinev'de henüz bir protesto hazırlığı görünmüyor.

Bazı göstericilerin, hükümet karşıtı protestoların merkezi olarak bilinen parlamento binası önünde protesto liderlerinin konuşma yaptığı sahne malzemelerini sökmeye başladığı dikkati çekiyor.

Moldova'da bir haftadır iktidarda olan koalisyon hükümetinin lideri Başbakanı Pavel Filip, muhalefetin istifası için verdiği ültimatoma "Hayır" yanıtını vermiş, sokak baskısıyla hareket etmeyeceğini belirtmişti.

Hükümetin istifa etmeyi reddetmesi üzerine muhalefet güçlerinin bundan sonra atacağı adımlar merak ediliyor.

Ülkenin Ukrayna örneğindeki gibi sıcak bir çatışma alanına dönüşmesini istemeyen muhalif liderler, ülkede karayollarını, demiryollarını ve hava limanlarını abluka altına alacakları tehdidinde bulunmuş, öte yandan yasaların dışına çıkmayacaklarını açıklamıştı.

Muhalefeti temsil eden siyasetçilerin bu akşam atacakları adımlarla ilgili açıklama yapmaları bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...