Tgrt Haber
28 Ocak 2022 19:35

Moskova-Kiev hattında gerginlik yüksek! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Paniğe gerek yok

Tüm dünyanın gözlerini çevirdiği Moskova ile Kiev arasındaki gerilim sürerken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, savaş çıkacakmış gibi gösterilmesinin ekonomiye zarar verdiğini belirterek, “Paniğe gerek yok” ifadelerini kullandı.

Moskova-Kiev hattında gerginlik yüksek! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Paniğe gerek yok
Moskova,Kiev,ukrayna,rusya,abd,biden

Ukrayna ve Rusya arasında gerilim artıyor. İki ülkeden gelen adımlar ve NATO’nun açıklamaları bölgede büyük paniğe neden olurken bütün dünyanın gözü Moskova-Kiev hattına çevrildi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüşmesi sonrası açıklamalarda bulundu. 

“SAVAŞ OLABİLİR”

Ülke ekonomisinin stabilize olması için 4-5 milyar dolara ihtiyaçları olduğunu söyleyen Ukrayna lideri, Rusya ile yaşanan gerilimde, ABD Başkanı'nın yaşananları aracılardan değil de kendisinden öğrenmesinin önemli olduğunu belirtti. Zelenskiy, savaşın yarın ya da şubat ayında olup olmayacağının söylenemeyeceğini; ama savaşın olabileceğini belirtti.

“SADECE UKRAYNA SINIRLARI İÇİNDE OLMAZ”

"Başkaları bize güvenlik sunmaya hazırsa, biz de konuşmaya hazırız" diyen Zelenskiy, Ukrayna ve egemenliği için en büyük riskin 'ülkede istikrarsızlık' olduğunu belirtti. Zelenskiy, büyük çaplı bir savaş olursa bunun sadece Ukrayna ile ve Ukrayna sınırları içinde olmayacağını ifade etti.

“PANİĞE GEREK YOK”

Panik olunmasına gerek olmadığını söyleyen Zelenskiy, "Savaş çıkacakmış gibi gösterilmesi ekonomimize zarar veriyor. Rusya ile daha önce yaşadığımız gerginlikten fazlasını görmüyoruz." dedi.

BIDEN-ZELENSKIY GÖRÜŞMESİ

ABD Başkanı Joe Biden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmede Rus işgali durumunda ABD'nin ortak ve müttefik ülkelerle birlikte kararlı adımlar atmaya hazır olduğunu bildiren Biden, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine desteğini yineledi. ABD'nin Ukrayna'ya geçen sene yarım milyar dolar kalkınma ve insani yardım desteği sağladığına işaret eden Biden, ABD'nin Rusya'nın askeri yığınağı sonucu Ukrayna ekonomisini desteklemek için makroekonomik destek yolları aradığını belirtti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de Biden ile görüşmesine ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Zelenskiy, "Görüşme uzun sürdü. Gerginliğin azaltılması yönündeki diplomatik girişimleri ele aldık. İlerideki ortak adımlar konusunda mutabık kaldık. Biden'a sürekli askeri yardımdan dolayı teşekkür ettim. Ayrıca, Ukrayna'ya maddi desteğin sağlanması imkanı ele alındı." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...