Tgrt Haber
22 Şubat 2014 09:14

Moskova'da izinsiz gösteriye polis müdahalesi

Moskova'da, 'Bolotnaya davası' tutuklularına destek vermek amacıyla izinsiz gösteri yapmaya çalışan gruba polis müdahale etti.

Moskova'da izinsiz gösteriye polis müdahalesi
rusya'da gösteriye müdahale, moskova'da izinsiz gösteri, İzinsiz gösteriye polis müdahalesi,

Moskova'daki Manej Meydanı'nda önünde toplanan bir grup, Moskova Şehir Mahkemesi'nin, "Bolotnaya davası", kapsamında yargılanan 8 sanığı suçlu bulmasını protesto etti.  Meydanda yoğun güvenlik önlemleri alan polis, göstericilere müdahale ederek, bazılarını gözaltına aldı. Ayrıca polis ekipleri meydanı kordona alarak, adeta etten duvar ördü. Vatandaşların ve gazetecilerin  meydanda durmasına izin vermeyen polis, bu alana çıkan tüm yaya yollarını da kapattı. 2012 yılında Rusya Devlet Başkanı Putin'i protesto amacıyla Moskova'daki Bolotnaya Meydanı'nda muhalif gruplar tarafından organize edilen mitingde polis ve göstericiler arasında çatışma çıkmış, yaklaşık 400 kişi gözaltına alınmıştı. Olaylardan sonra tutuklu yargılananlardan sekiz kişinin davasına bugün devam edilmişti.  
Mahkeme, 8 sanığı kamu düzenini bozmak, polise mukavemet, fiziksel şiddet ve hayati tehlike oluşturmaktan suçlu bulurken, cezaların belirleneceği duruşmanın 24 Şubat'a ertelendiği açıkladı. Bolotnaya olaylarına karışanlar için 5 ila 6 yıl hapis cezası istenirken, savunma avukatları davayı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti. Rusya'nın St. Petersburg şehrinde de "Bolotnaya davası" tutuklularına destek eylemi düzenlendi. Troitskaya Meydanı'nda toplanan kalabalık bir grup, Kremlin karşıtı pankartlar açarak, Bolotnaya davası tutuklularının fotoğraflarını taşıdı. Moskova'da yargılanan 8 sanığın suçlu bulmasını protesto eden grupta, muhalif Yabloko Partisi ve Sol Cephe'den de katılımcılar yer aldı.  Ayrıca protestocuların, Ukrayna'nın başkendi Kiev'deki gösterilere destek sloganları attığı da dikkati çekti.  
Rusya Devlet Başkanı Putin'in 2011'de üçüncü kez devlet başkanlığına aday olması, ülkede büyük itirazlara yol açmıştı. 2011 sonlarından itibaren Putin aleyhinde gösteriler düzenlenmeye başlanmıştı. 4 Mart 2012'de Putin'in yeniden seçilmesiyle gösterilere katılanların sayısında artış olmuş, devlet başkanlığına geçeceği 7 Mayıs 2012'nin bir gün öncesinde Moskova'daki Bolotnaya Meydanı'nda, Putin'i protesto amacıyla "Milyonların Yürüyüşü" mitingi düzenlenmişti. Mitingde, polis ve göstericiler arasında çıkan çatışmada 400 kişi gözaltına alınmıştı. "Bolotnaya" hadiselerine karışanlardan bazıları tutuklanırken, bazılarının davalarına devam ediliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...