Tgrt Haber
26 Aralık 2014 23:26

Moskova'da kar hayatı felç etti

Moskova'da yeni yıl kutlamalarına giden sürücüler 40 santimetre karla birleşince trafik kilitlendi

Moskova'da kar hayatı felç etti

Rusya'nın başkenti Moskova'da yaklaşan yeni yıl kutlamalarına 40 santimetreyi bulan kar yağışı da eklenince yollarda kalan araç sayısı 2 milyonu aştı. “Moskova'da yayalar otomobilleri solladı” ifadesi ise gününü esprisi oldu.

Moskova tam bir trafik kabusu yaşıyor. Gece başlayan yoğun kar yağışını dikkate almayan milyonlarca sürücü trafiğe çıkınca olanlar oldu.

Yaşanan trafik felcinin istatistik rakamları da akla durgunluk veriyor. Moskova'daki yolların toplam uzunluğu 4 bin 500 kilometre. Trafiğin durma noktasına geldiği yol uzunluğu ise 3 bin 800 kilometreyi buldu. Ortalama hız saatte 5 kilometreye düşerken, saat başı meydana gelen kaza sayısı 420 olarak tespit edildi. Trafikte sıkışıp kalan araç sayısı ise 2 milyon 150 bin gösterildi. Boş yere yakılan benzin 16 bin ton oldu.

Moskova sokak ve caddelerinde gözlenen trafik felci yanı sıra şehrin üç havalimanı da kar yağışından olumsuz etkilendi. Tipi şeklindeki kar yüzünden 150 uçak seferi ertelendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...