Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Aralık 2015 17:06

Muhalif komutan Zehran Alluş öldürüldü

Suriye'deki silahlı muhalif örgütlerden İslam Ordusu'nun genel komutanı Zehran Alluş, Şam'da düzenlenen bir saldırıda öldü.

Muhalif komutan Zehran Alluş öldürüldü
muhalif, komutan,

AA muhabirinin Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki kaynaklardan aldığı bilgiye göre, saldırı, Merce el Sultan semtinde Alluş'un örgütün üst düzey komutanları ile toplantı yaptığı karargaha düzenlendi.  İslam Ordusu kaynakları, telsiz konuşmalarında Alluş'un saldırıda hayatını kaybettiğinin anons edildiğini, toplantının yapıldığı ortamda danışmanları ile örgütün önde gelen komutanlarının da bulunduğu bilgisini paylaştı.  

Yerel kaynaklar saldırının yapıldığı sırada savaş uçağı sesi duyulmadığını, dolayısıyla Rus jetlerinin diğer saldırılarda olduğu gibi yüksek irtifadan atış yaptığını tahmin ettiklerini bildirdi.  

Rusya'nın resmi haber ajansı Ria'nın yurt dışı yapılanması Sputnik de saldırıyı Rus savaş uçaklarının düzenlediğini duyurdu.

Ancak Rus yetkililerden ya da Esed rejiminden konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...