Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Aralık 2018 13:07

Muhalifler, Esad rejimi saldırılarını kınadı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Esad rejimi ve onun safında çatışan İran destekli yabancı terörist grupların İdlib'e süren saldırılarını kınadı

Muhalifler, Esad rejimi saldırılarını kınadı
idlib,,saldırı,,esad rejimi,

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Suriye'de Beşşar Esad rejimi ve destekçilerinin Soçi mutabakatıyla İdlib'de sağlanan ateşkes anlaşmasını ihlal ettiğini belirterek saldırıları kınadı.

SMDK, Esad rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplarının ülkenin kuzeybatısındaki İdlib'e yönelik devam eden saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, rejim ve İranlı destekli terörist grupların, İdlib'in güney kırsalındaki bölgelere yönelik saldırılarının devam ettiği belirtildi.

Saldırılar sonucu Cercenaz ve Al Tuh bölgelerinden on binlerce sivilin evlerini terk etmek zorunda kaldığı vurgulanan açıklamada, "Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu olarak rejimin bu ihlallerini ve suçlarını kınıyoruz. Uluslararası toplumun bütün kesimleriyle ateşkes anlaşmasını yerine getirmekle yükümlü olduğunu belirtiriz." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, rejimin ateşkese uyması için uluslararası baskının yapılması gerektiğinin önemine dikkat çekildi.

İdlib'deki ateşkesin sağlanması için varılan Soçi mutabakatının 17 Eylül'de imzalanmasından bu yana rejimin devam eden saldırılarında toplam 33 sivil öldü, çok sayıda sivil yaralandı.

Rejim güçlerinin saldırıları sürerken askeri muhalifler mutabakat uyarınca belirlenen bölgelerden 10 Ekim'de ağır silahlarını çekmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...