Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Şubat 2015 15:20

Muhalifler Halep'te ilerliyor

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı 16. Tümen'in Halep'te 'Surları Yıkın' adlı operasyonla düzenlediği saldırılarda kentte 'stratejik öneme' sahip noktaları ele geçirdi.

Muhalifler Halep'te ilerliyor
muhalifler,özgür suriye ordusu,esad,

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı 16. Tümen'in Halep'te "Surları Yıkın" adlı operasyonla düzenlediği saldırılarda kentte "stratejik öneme" sahip Eşrefiye bölgesinde ilerledi, çatışmalarda 6 binayı ele geçirerek en az 20 rejim askerini öldürdü.
Halep kent merkezindeki bölgelerde Esad güçlerinin kontrolünde olan yerlere "Surları Yıkın" adlı operasyon doğrultusunda saldırılar düzenleyen 16'ncı Tümen'e bağlı Bedir Şehitleri Birliği, Halep'in Eşrefiye, Şeyh Maksud ile Halidiye bölgesinde Şam yönetimine bağlı güçler karşısında ilerleyerek stratejik öneme sahip noktaları ele geçirdi.
Silahlı muhaliflerin kent merkezinde ve  şehrin kuzeyindeki ilerleyişi karşısında Esad ordusuna bağlı savaş uçakları ve helikopterleri de muhaliflerin denetiminde olan bölgelere varil ve vakum bombalarıyla saldırıyor. Rejim, hava saldırılarında genellikle sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.
16'ncı Tümen'e bağlı Bedir Şehitleri birliğinin saha komutanlarından İyad Ebu Samir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in Eşrefiye bölgesinde Esa

d güçlerinin kaldığı binalara doçka, cehennem topları, RPG ile tanksavarla saldırdığını söyledi.
Eşrefiye'de Şam yönetimi güçlerine karşı evlerin duvarlarından açtıkları ateşle zayiat verdiğini ifade eden Samir, "Eşrefiye bölgesinde evlerin duvarlarından ateş açıyor ve yine evlerin duvarlarında açtığımız deliklerle Esad güçlerine karşı ilerliyoruz. 'Surları Yıkın' operasyonla bölgede ciddi ilerleme kaydetti. Kentin Şeyh Maksud ve Halidiye bölgesinde de operasyonlarımız devam ediyor" dedi.
"Eşrefiye'de stratejik öneme sahip birçok noktayı ele geçirdik" diyen Samir şunları kaydetti: "Halep'i Esad'a güçlerine karşı son damla kanımızla savunacağız. Burası bizim yurdumuzdur. Biz Özgürlüğümüz için mücadele ediyoruz. Esad devrilene kadar da bu mücadelemiz devam edecek. Şam yönetimi her gün varil bombalarıyla Halep'te sivil yerleşim yerine saldırarak insanlığı katlediyor. Tüm dünyada bunu izliyor. Esad'ın yüreği yetiyorsa adam gibi gelir silahlı muhaliflerle savaşır. Sivilleri öldürmez"
16'ncı Tümene bağlı Bedir Şehitlerinin "Cehennem" toplarından Sorumlu Komutanı İlyas el-Baghadi ise Eşrefiye bölgesinde Esad güçleri ve keskin nişancılarının bulundukları binalara "Cehennem" toplarıyla saldırarak 6 binayı ele geçirdiklerini ve 20 askeri de etkisiz hale getirdiklerini kaydetti.Esad'in kuşatması başarısız oldu

" Eşrefiye bölgesinde binaların çatılarında saklanan Esad güçlerinin keskin nişancılarının bulunduğu yerlere cehennem toplarıyla vurarak imha ediyoruz" diye konuşan Baghadi, söz konusu bölgede tanksavarla daSuriye ordusuna ait çok sayıda askeri aracı imha ettiklerini dile getirdi.

Rejimin Halep'i birçok yönden kuşatmaya kalkıştığını fakat silahlı muhaliflerin kuşatmayı kırdığını belirten Baghadi, "Şam yönetimi kenti kuzeyinde muhaliflere saldırarak Halep'i kuşatmaya çalıştı fakat bunda başarılı olmadı" sözlerine yer verdi.

80'nci Tugay'a ağır silahlarla saldırdık

Halep'teki çatı muhalif birliği Şam Cephesi kentin kuzeyinde rejim güçlerinin denetimindeki 80. Tugaya ağır silahlarla saldırarak 20 askeri öldürdü ve tugaydaki iletişim şebekesini imha ettiği bildirildi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Şam Cephesi saha komutanlarından Ala Ahmed, Şam Cephesi'ne bağlı birliklerin sabahın erken saatlerinde Halep'in doğusunda yer alan Neyrab askeri havaalanı ile Halep Uluslararası Havaalanı yakınlarındaki 80'nci Tugay'a ağır silahlarla saldırdıklarını söyledi.Saldırılarda 20 rejim askerini etkisiz hale getirdiklerini ile tugaydaki telsiz şebekesini imha ettiklerini dile getiren Ahmed, "Esad güçlerine karşı bu sabah erken saatlerde bir operasyonumuz oldu. Operasyonda 80. Tugay ve çevresinde Esad güçlerinin kullandığı binalar füzelerle vurularak imha edildi. Tugay içerisinde Esad güçlerinin iletişimini sağlayan telsiz şebekesini de imha ettik" dedi.Tugayda vurulan yerlerin büyük önem arz ettiğini ifade eden Ahmed, "Tugayda telsiz şebekesini vurmamızın amacı, Esad güçlerinin birbiriyle iletişimini kesmek için bunu yaptık. Tugaydaki imdat yolları atılan füzelerle imha edilerek bağlantıları kestik." sözlerine yer verdi.80'nci Tugay çevresinde çatışmaların 5 saat sürdüğüne işaret eden Ahmed, söz konusu tugay içerisinde çok sayıda askeri araç ve bina atılan toplarla imha ediğini ve vurulan binalardan yoğun dumanların yükseldiğini vurgulandı.Silahlı muhaliflerin bölgedeki evlerin duvarlarında açtığı deliklerle Şam yönetimine bağlı güçlerin kaldığı yerlere ateş açtığını kaydeden Ahmed, hedeflerinin tugayın denetimini sağlayarak Halep üzerindeki rejimin kuşatmasını tamamen kırmak olduğunun altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...