Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Mart 2014 16:03

Muhalifler, Suriye'de 7 helikopteri yaktı

Halep'te Minig Askeri Havalanı'nda bulunan yedi helikopterin ve Azez bölgesindeki bir un değirmeninin IŞİD tarafından yakıldığı bildirildi.

Muhalifler, Suriye'de 7 helikopteri yaktı
suriye'de son durum, suriye'de helikopterler yakıldı, suriye'de çatışmalar, suriye'de şiddet,

Suriye'nin Halep kentindeki Minig Askeri Havalanı'nda bulunan yedi helikopterin ve Azez bölgesindeki bir un değirmeninin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından yakıldığı bildirildi. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) Halep Medya Sorumlusu Ahmed Muhammed Ali,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in kuzeyinde konuşlanan IŞİD'in Rakka kentine ve Halep'in Bab bölgesine çekildiğini belirtti. Çekilme sırasında Halep'in kuzeyindeki her şeyin yakılıp yıkıldığını dile getiren Ali, IŞİD'in Minig Havaalanı'ndaki yedi askeri helikopter ile taşınamayan çok sayıda askeri aracı yaktığını söyledi.
IŞİD'in havaalanını terk etmeden önce tüm taşınabilir malzemeleri Rakka kentine götürdüğünü belirten Ali, "IŞİD, havaalanı ve çevresindeki kontrolü altındaki yerleri terk etmeden önce her yere mayın döşedi. Faysal un değirmeninin tüm cihazları sökülerek yine Rakka'ya gönderildi ve değirmen de yakıldı. IŞİD'in yaptıkları bunlarla sınırlı değil. Azez ilçesindeki hastanelerde tüm tıbbi cihazlar ve ilaçlar çalındı. IŞİD bölgede halka faydalı hiçbir şey bırakmadı. Taşınabilir her şeyi götürdü, taşınamayanları ise ateşe verdi" diye konuştu. IŞİD'in Halep'in Azez ilçesinden çekilmesinin ardından hayatın normale döndüğü bildirildi.
IŞİD'in çekilme sırasında arkasında birçok toplu mezar bıraktığını dile getiren Ali, Azez ve çevresinde yakalanan Özgür Suriye Ordusu mensuplarının IŞİD tarafından karargahlarında infaz edilerek toplu mezarlara gömüldüğünü söyledi. Ali, IŞİD'in Azez bölgesinde infaz ettiği 50 kişinin cesedinin farklı bölgelerde bulunduğu aktardı.
IŞİD'in çekildiği bölgelere muhaliflerin denetimine geçmesinin ardından rejim güçlerinin hava saldırıları düzenlediğini kaydeden Ali, "Rejim ile IŞİD kuzeyde işbirliği içinde. IŞİD'in çekildiği bölgeler hemen ordunun hava saldırılarına maruz kalıyor. Bu da IŞİD ile rejimin işbirliği içinde olduğunu gösteriyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...