Tgrt Haber
13 Ocak 2016 18:17

Muhaliflerden DAEŞ'e darbe

Muhalif birliklerin, Halep'in kuzeyinde terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bir köyün denetimini sağladığı bildirildi.

Muhaliflerden DAEŞ'e darbe
muhalifler, daeş,

Halep'teki kaynaklardan alınan bilgiye göre, Mutasim ile Sultan Murat Tugayları'na bağlı birlikler, Halep'in kuzeyinde Azez ilçesi ile Carablus arasında oluşturulmak istenilen bölgede, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Bigidin köyünün denetimini sağladı.

Bigidin köyü çevresinde yaşanan çatışmalarda muhaliflerin çok sayıda DAEŞ üyesini etkisiz hale getirdiği, araçlarını imha ettiği ifade edilirken, muhaliflere koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da hava desteği sağladığı belirtildi.

Halep'in kuzeyindeki Azez ile Carablus arasında oluşturulmak istenilen bölgede muhalif birlikler, terör örgütü DAEŞ'in denetimindeki bölgelere operasyonlar düzenleyerek alan genişletiyor. Muhalifler, daha önce bölge Karaköpri, Kara Mezra ve Harbe köyünün kontrolünü ele geçirmiş, Dudyan ve Soran nahiyesine doğru ilerleme kaydetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...