Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 May 2016 22:59

Muhaliflerden rejime kritik uyarı

Suriyeli muhalifler, Şam kırsalındaki saldırılarını durdurması için rejime 48 saat süre verdi. 30 farklı grubun ortak açıklamasında "Saldırılar durmazsa sivil bölgeleri korumak için her türlü meşru yola başvurulacak" uyarısı yapıldı.

Muhaliflerden rejime kritik uyarı
özgür suriye ordusu,muhalifler,rejim,

Özgür Suriye Ordusu çatısı altındaki 30 farklı muhalif grup ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, rejimin Şam'ın kırsalındaki Deraya, Doğu Guta ve Ayn el Asafir'deki saldırıları nedeniyle ateşkesin tamamen çökmek üzere olduğu belirtildi. 
Muhalifler, rejime saldırılarını durdurması için 48 saat süre tanırken, "Bu bölgelerdeki sivilleri korumak için her türlü meşru yola başvurulacak" uyarısını yaptı.
Al Jazeera'de yer alan habere göre; Rejimin, İdlib ve Halep'teki kuşatma altında bulunan muhalif bölgelere de saldırılara devam ettiğine işaret edilen açıklamada, bu saldırıların sürmesi halinde muhaliflerin siyasi süreçten de çekileceği vurgulandı. 
Suriye Ordusu ve rejim destekli milisler, Şam'ın güneydoğusundaki Deraya'ya uzanan büyük bir bölgeyi Perşembe günü ele geçirmişti. 
Muhaliflerin elineki Deraya, rejimin ilerlediği bölgeye sadece kilometrelerce yakınlıkta. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...