Tgrt Haber
01 Şubat 2014 14:40

Muhammed Bedii ve 47 sanığın ilk duruşması ertelendi

Mısır’daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 47 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması pazartesi gününe ertelendi.

Muhammed Bedii ve 47 sanığın ilk duruşması ertelendi
mısır, Muhammed Bedii, 47 sanığın ilk duruşması ertelendi,

Mısır’daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 47 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması pazartesi gününe ertelendi.  Yargı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kalyubiye ilindeki Şubra'l-Hayme Ceza Mahkemesi, Bedii'nin yanı sıra aralarında Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile HAP Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan’ın da bulunduğu kişilerin "şiddete teşvik, yolu kesmek ve kalabalığa ateş açarak korku yaratma" suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasının pazartesi günü yapılmasına karar verdi. Mısır'da 3 Temmuz darbesi sonrasında protesto gösterileri sırasında darbe karşıtları, Kahire-İskenderiye güzergahında bulunan Kalyub kentindeki Ziraat Yolu olarak adlandırılan otobanı kapatarak, trafiğin aksamasına neden olmuş, göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetmiş, 38 kişi de yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...