Tgrt Haber
05 Şubat 2015 20:08

Mursi, 'İnsanları öldüren de aynı'

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi, "Şimdi insanları öldüren, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda öldürenle aynı" dedi.

Mursi, 'İnsanları öldüren de aynı'
mursi,

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesinde görülen Muhammed Mursi ve 130 kişinin yargılandığı "hapishaneler baskını" davasının görülmesine devam edildi. Mahkemede, ülkede son dönemde yaşanan patlamalara değinen Mursi’nin savunma heyeti üyesi avukat Muhammed ed-Dimati, Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) bu eylemlerle ilişkisinin bulunmadığını ve İhvan'ın barışçıl bir teşkilat olduğunu belirtti. Dimati'nin sözleri üzerine hakim Şaban eş-Şami, "Mısır'daki demir bilyeler ve bombalar neyin nesi" diye sordu. Dimati ve Şami arasındaki diyaloğun ardından sanıkların bulunduğu kafesten konuşan Mursi ise "Şimdi insanları öldüren, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda öldürenle aynı" ifadesini kullandı. Mahkeme, duruşmayı 9 Şubat Pazartesi gününe erteledi. Mısır'daki 3 Temmuz darbesinin ardından yapılan gösterilerin merkezi haline gelen Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos 2013'te güvenlik güçlerinin müdahalesinde, binden fazla gösterici hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yaralanmıştı. "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen davada, 106'sı firari ve 25'i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...