Tgrt Haber
01 Şubat 2014 10:09

Mursi'nin savunma heyeti başkanına saldırı

Mısır’da, 'İttihadiye olayları' davasında savunma heyeti başkanlığı yapan avukat Selim Avva, mahkeme binasına girişi sırasında bir grup tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğradı.

Mursi'nin savunma heyeti başkanına saldırı
mısır, mursi, mahkeme, fiili saldırı,

Mısır’da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, “İttihadiye olayları” olarak bilinen dava kapsamında yargılanmak üzere başkent Kahire’deki Polis Akademisi’ne getirildiği bildirildi. AA muhabirine konuşan Kahire Emniyet Müdürü Yardımcısı Tuğgeneral Murad el-Kattam, Mursi’nin “İttihadiye olayları” olarak bilinen dava kapsamında, “göstericileri öldürmeye teşvik” suçundan yargılanacağı Polis Akademisi’ne getirildiğini belirtti. Öte yandan, Mursi'nin duruşmasının güvenliğini sağlamak üzere 2 bin askerin görev yaptığı ifade edildi.
Polis Akademisi önünde güvenlik kordonu oluşturuldu. Giriş izni olmayanların akademiye 2 metreden fazla yakınlaşmasına izin verilmezken, bölgeden geçen arabaların arandığı gözlemlendi. Mursi ve 14 sanığın bugün görülen “İttihadiye olayları” davasında savunma heyeti başkanlığı görevi yapan avukat Selim Avva, mahkeme binasına girişi sırasında bir grup tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğradı. Ülkedeki darbe yönetimini destekleyen grup, davanın görüleceği başkent Kahire'deki Polis Akademisi’ne girişi sırasında Avva'ya "hain" diye bağırdı. Avva'nın aracına da saldıran grup güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırıldı. Bölgede darbe karşıtlarından ise kimsenin bulunmadığı dikkati çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...