Tgrt Haber
17 Ağustos 2014 17:58

Mursi'nin yargılandığı davanın duruşması ertelendi

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişinin, 'casusluk'suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Mursi'nin yargılandığı davanın duruşması ertelendi
muhammet mursi,askeri darbe,casusuluk suçlama

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, başkent Kahire'deki Polis Akademisinde görülen duruşmayı, konuyla ilgili "yazışmalar ve telefon görüşmesi kayıtlarının çözümünü içeren raporların" dava dosyasına eklenmesi için 14 Eylül’e erteledi.
Mahkeme bir sonraki duruşmadan itibaren, dava hakkındaki "yayın yasağının" kaldırılmasına da hükmetti.Mursi ile 35 sanığın yargılandığı "casusluk" davasında, sanıklar "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları’yla suç amaçlı işbirliği" yapmakla itham ediliyor. Davadaki  36 sanıktan 22'si tutuklu, 14'ü ise gıyaben yargılanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...