Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ocak 2014 07:07

Mursi'ye bir dava daha

Mısır'da darbe ile görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi ve 25 kişi hakkında, "yargı makamına hakaret" ettikleri gerekçesiyle açılan dava dosyası ceza mahkemesine sevk edildi.

Mursi'ye bir dava daha
mısır, mursi'ye bir dava daha, mursi'ye dava, mursi'ye yeni dava,

Mısır'da darbe ile görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 25 kişi hakkında "yargı makamına hakaret" ettikleri gerekçesiyle açılan dava dosyasının ceza mahkemesine sevk edilmesine karar verildi. Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, soruşturma hakimi, Mursi ve 25 kişi hakkında, "yargı makamı ve mensuplarına hakaret, sözlü saldırıda bulunma ve adaletin işleme sürecini aksatma" suçlamasıyla başlatılan soruşturmayı tamamlayarak, dosyanın ceza mahkemesine sevk edilmesine hükmetti.
Söz konusu davada, Mursi'nin yanı sıra Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ile Hürriyet ve Adalet Partisi ileri gelenlerinden Muhammed el-Biltaci, Subhi Salih, Muhammed Mehdi Akif, Ahmed Ebu Bereke, Muhammed Said el-Ketatini, el-Vasat Partisi yöneticilerinden Isam Sultan, vaiz Vecdi Guneym, el-Cemaat'ul İslamiyye üyesi Isam Abdulmacid, Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi'nin oğlu Abdurrahman Yusuf el-Karadavi ile askeri darbe ve İhvan muhalifleri siyasi aktivist Ala Abdulfettah ile Mustafa en-Neccar'ın yanı sıra eski hakim Neha ez-Zeyni ile Mahmud el-Hudayri yer alıyor. Mursi'nin savunma heyeti avukatlarından Muhammed ed-Dimati, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni bir dava dosyasının ceza mahkemesine intikalini "yargının siyasete çekilmesi politikasının devamı" şeklinde değerlendirerek, "Bu yasal değil, siyasi bir davadır. Cumhurbaşkanı Mursi ise herhangi bir davayı tanımıyor" dedi. Mısır'da 3 Temmuz'daki darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi hakkında daha önce "Mısır devletinin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas Hareketi, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları’yla işbirliği" yapmak, "Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik etmek", "devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek rejimine son veren '25 Ocak devrimi' sırasında Vadi'n-Natrun, Ebu Za’bel ve El-Merc hapishanelerinde bulunan binlerce tutukluyu kaçırmak amacıyla saldırı planlamak" suçlamasıyla hakkında dava açılmıştı.
Mursi, ayrıca Haziran 2012’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sürecinde açıkladığı "Nahda (Diriliş) Projesi" adı altında gündeme getirilen seçim vaatlerini yerine getirmemekle suçlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...