Tgrt Haber
17 Haziran 2015 22:15

Mursi'ye idam kararına Mısır basını geniş yer verdi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi ve İhvan üyeleri hakkında verilen müebbet hapis ve idam cezası kararları, ülke basınında geniş yer aldı.

Mursi'ye idam kararına Mısır basını geniş yer verdi
mursi,

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyeleri hakkında verilen müebbet hapis cezası ve idam kararları, ülke basınında geniş yer aldı. Mursi ve beraberinde yargılananlar hakkındaki kararları, "Hain Cumhurbaşkanı'na idam" başlığıyla veren yarı resmi "El-Ahbar" gazetesi, "Müftü onadı, savcı kararını verdi, uygulanması bekleniyor" ifadesini kullandı.

Duruşmada okunan kararlara geniş yer veren Eş-Şuruk gazetesi, sanıkların verdiği tepkileri ve psikolojik durumlarını ele aldı.

 Müslüman Kardeşler'in karara vereceği muhtemel tepkilere yer veren El-Yevm gazetesi de Mursi'nin oğlu Usame'nin idam kararı sonrasında "Ayaklanma çağrısı" yaptığı açıklamayı verdi.

Mahkemenin vermiş olduğu kararı yorum yapmaksızın sayfalarına taşıyan El-Vefd gazetesi, söz konusu karar hakkında yapılan bazı açıklamalara yer verdi.

Al-Vatan gazetesi ise aralarında Mursi, Biltaci ve Şatır'ın olduğu bazı sanıkların profillerine yer vererek, gazetenin iki sayfasını uluslararası toplum, siyasiler ve İslami kuruluşlar tarafından verilen tepkilere ayırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...