Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Haziran 2021 08:57

Müsilaj Yunanistan'a sıçradı Ege Denizi'ndeki adaları sardı

Marmara Denizi'ni saran müsilaj şimdi de Yunanistan'a sıçradı. Ege Denizi'ndeki Yunan adalarında ortaya çıktı.

Müsilaj Yunanistan'a sıçradı Ege Denizi'ndeki adaları sardı
yunanistan,müsilaj,deniz salyası,marmara denizi

Marmara Denizi'ni etkisi altına alan deniz salyası olarak adlandırılan müsilaj giderek yayılıyor. Deniz salyası son olarak Yunanistan'da görülmeye başladı. Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre, müsilaj Ege Denizi'ndeki adalarda ortaya çıktı. Kuzeydoğu Ege'deki Yunan adaları Limnos ve Agios Efstratios çevresinde görülmeye başladı. 

Bölgede görülen deniz salyalarının Çevre Bakanlığı adına Balıkçılık Araştırma Enstitüsü tarafından izlendiği duyuruldu. Gazeteye konuşan biyolog Sotiris Orfanidis, benzer bir durumun Nisan ayında da yaşandığı ancak son görülen hailnin daha yoğun olduğunun altını çizdi.

Lemnos Balıkçıları Başkan Yardımcısı Stavros Stathakis ise konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

''Deniz salyası bölgede sık sık oluşur ama genellikle bir süre sonra dağılır. Ancak, ilk kez bu kadar çok olduğunu gördük.''

Yunan basını müsilaj nedeniyle bölgedeki balıkçılık ve turizm faaliyetlerinde azalma yaşandığının da altını çizdi.

Yunan basını müsilajın Marmara'dan taşınıp taşınmadığını sorgulamaya başladı fakat bu iddiayı destekleyen bir bulguya ulaşılamadı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...