Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 May 2022 15:25 - Güncelleme : 21 May 2022 15:38

Müslüman öğretmen okula sığır eti götürünce tutuklandı

Geçtiğimiz günlerde Hindistan'da Müslüman bir öğretmen, öğle yemeği için okula sığır eti götürünce hakkında soruşturma açıldı ve tutuklandı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Independent, The Indian Express
Müslüman öğretmen okula sığır eti götürünce tutuklandı
hindistan,büyükbaş

Hindistan'ın Assam'ın Goalpara bölgesindeki Hurkaçungi ortaokulunun müdiresi Dalima Nessa, Eğitim Bakanlığının devlet okulunun ve tesislerinin işleyişini periyodik olarak gözden geçirdiği yerel bir okul festivaline pişmiş sığır eti götürdü ve olanlar oldu. The Independent'a konuşan Goalpara bölgesinde polis Mrinal Deka, "Olay 14 Mayıs'ta müdirenin, öğretmenler ve köylüler de dahil olmak üzere misafirlere sunabilmek için evinden sığır eti getirmesiyle gerçekleşti. Müdirenin ikramı iyi karşılanmadı ve birkaç kişi itirazlarını dile getirdi'' dedi.

Bu olay kısa bir süre sonra bölgede yayıldı ve bir kişi, okul müdiresini polise şikayet etti. The Indian Express gazetesinin haberine göre ise, soruşturma okul yönetimi komitesinin şikayeti üzerine açıldı. Nessa, ülkenin ceza kanunu uyarınca farklı gruplar arasında düşmanlığı teşvik etmek ve dini duyguları zedelemekle ilgili bölümler kapsamında suçlandı.

Deka, Nessa'nın çarşamba günü mahkeme huzuruna çıkarıldığını ve o zamandan beri tutuklu olduğunu söyledi.

BÜYÜKBAŞ KESİMİ YASADIŞI

Hindistan'ın Hindu çoğunluğunun üyeleri inekleri kutsal kabul ediyor ve inek kesmek veya sığır eti yemek ülkenin büyük bir kısmında yasa dışı veya kısıtlanmış durumda.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin sağcı ve Hindu yanlısı Hindistan Halk Partisi'nin yönettiği Assam, sığır eti tüketimini yasaklamıyor. Ancak 2021'de kabul edilen Assam Sığır Koruma Yasası, Hinduların, Jainlerin ve Sihlerin çoğunlukta olduğu ya da tapınakların veya dini manastırların 5 km yarıçapındaki bölgelerde büyükbaş kesimini ve sığır satışını yasa dışı kılıyor.

Kaynak: The Independent, The Indian Express
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...