Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Aralık 2015 19:36

'Müslümanların Filistinle olan ilişkisi kesilmek isteniyor'

Yüksek İslam Konseyi Başkanı Sabri, "gerçek Mesci-i Aksa'nın Kudüs'te olmadığı" yönündeki açıklamaları, Müslümanların Kudüs'le olan bağlantılarını kesme çabası olarak yorumladı.

'Müslümanların Filistinle olan ilişkisi kesilmek isteniyor'
müslümanlar, sabri,

Cuma hutbesinde Aksa'nın yeriyle ilgili açıklamalara değinen Yüksek İslam Konseyi Başkanı İkrime Sabri, "Kısa bir süre önce bazı iftiracılar, Aksa'nın Kudüs'te değil Taif'te olduğu yönünde açıklamalarda bulundu. Şüphesiz ki bu Filistin, Kudüs ve Aksa'ya karşı kurulmuş bir komplodur. Müslümanların Filistinle olan ilişkisinin temeli Aksa'dır, bu onların inancının bir parçasıdır. Aksa'nın yeri sorgulanarak, Müslümanların Filistinle olan ilişkisi kesilmek isteniyor" dedi.

Aksa'nın Mekke'ye uzaklığı sebebiyle bu isimle adlandırıldığını vurgulayan Sabri, "Aksa ismini Allah koymuştur, yerini de o belirlemiştir. 15 asırdır hiç bir Müslüman'ın böyle bir sorgulama içine girdiğini görmedik. Tefsir, hadis kitapları, onbinlerce sahabe ve alim Aksa'nın Kudüs'te olduğunu söylemektedir" diye konuştu.

Müslümanların Filistinle irtibatlarını kesmeyeceklerini belirten Sabri, "bunun düpedüz bir komplo olduğunu" ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...