Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Şubat 2015 15:33

Musul'da 100 IŞİD militanı öldürüldü

Peşmerge güçlerinin, Irak'ın Musul kentinde düzenlediği operasyonlarda yaklaşık 100 IŞİD militanının hayatını kaybettiği iddia edildi.

Musul'da 100 IŞİD militanı öldürüldü
musul, ışid,

Peşmerge güçlerinin, Musul'daki stratejik Vane nahiyesinin kurtarılması için düzenlediği operasyonlarda yaklaşık 100 IŞİD militanının öldürüldüğü öne sürüldü 
Peşmerge kaynaklarından alınan bilgiye göre, Musul'un 35 kilometre kuzeyinde bulunan ve terör örgütü IŞİD'in kalesi olarak bilinen stratejik Vane nahiyesinin kurtarılması için Peşmerge güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, yaklaşık 100 militan öldürüldü.
Peşmerge güçlerinin, iki hafta süren kuşatmanın ardından dün akşam Vane nahiyesinin kontrolünü ele geçirdiği belirtilmişti.
Öte yandan, uluslararası koalisyona ait uçakların sabah saatlerinden bu yana Musul'un Baduş beldesi ile Vana nahiyesi arasındaki IŞİD mevzilerini vurduğu kaydedildi.
Hava saldırılarında ölenler olabileceği ifade edildi.
Terör örgütü IŞİD'in 10 Haziran 2014'te Musul'u, ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon ülkeleri de savaş uçaklarıyla ordu birliklerine destek veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...