Tgrt Haber
20 Ekim 2021 08:58

Meksika'da yine müzikli danslı havai fişekli cenaze töreni

Meksika'da vefat eden süt ürünleri fabrikası sahibine müzikli, danslı ve havai fişekli cenaze töreni düzenlendi. İlginç anlar amatör kameralara yansıdı.

Meksika'da yine müzikli danslı havai fişekli cenaze töreni
meksika,cenaze töreni,müzik,dans

Meksika'nın Oaxaca eyaletinde vefat eden süt ürünleri fabrikası sahibi iş insanı Carlors Santiago Gomez'e ilginç bir cenaze töreni düzenlendi. Bir dönem sosyal medyada viral olan danslı cenaze töreni yenilendi. İş insanı Gomez'e de benzer bir tören yapıldı. Müzikli, danslı ve havai fişekli cenaze töreni ilginç anlara sahne oldu.

Gomez’in çalışanlarından biri ise peynir topu kostümü giyerek cenazede dans etti. Katılımcılar, Gomez’in kendisine böyle bir cenaze törenin düzenlenmesinden kesinlikle memnun olacağını belirtti.

Meksika'da yine müzikli danslı havai fişekli cenaze töreni
Müzik eşliğinde dans ederek cenazeyi taşıyanlar

Bu renkli cenaze töreninin ardından süt ürünleri şirketi sosyal medya hesabından açıklama yaparak, törene katılan ve sevgilerini ifade eden herkese teşekkür etti. Oaxaca eyaletinde bazı köylerde, hayatını kaybedenleri onurlandırmak için cenaze törenlerini müzik, havai fişek ve dans ile gerçekleştiriyorlar.

GANA'DAKİ VİRAL CENAZE TÖRENİ VİDEOSU

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda Gana'da düzenlenen benzer bir cenaze töreni sosyal medyada viral haline gelmişti. Şık giyimli tabut taşıyan adamlar, dans ederek cenazeyi gezdiriyordu.

Sosyal medyaya yüklenen videonun arka planına bir de müzik eklenince ise 'unutulmazlar' arasına girmişti. Fakat normal videoda o müzik yoktu.

Meksika'da yine müzikli danslı havai fişekli cenaze töreni
Gana'daki müzikli, danslı cenaze töreni

Acıklı bir durumun karamsarlığını dağıtmak için yapılan bu dans aslında çok önemli bir organizasyon. Bir film karesini hatırlatan dans eden adamlar ise görevliler... Gana’da yaygın şekilde kullanılan bir uğurlama şekli olan Coffin Dance cenazenin yakınlarının hüznünü gidermek ve hayatını kaybedenleri de hüzün içerisinde değil neşe içerisinde uğurlamak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...