Tgrt Haber
07 Ekim 2014 18:16

Myanmar'da 3 bin tutuklu serbest bırakıldı

Myanmar hükümeti 3 bin tutukluyu "insani gerekçeler"le serbest bıraktığını açıkladı.

Myanmar'da 3 bin tutuklu serbest bırakıldı
myanmar, tutuklu, asya-pasifik bölgesi, Asya haberleri, Asya,

Myanmar hükümeti, ülkede gelecek ay düzenlenecek Asya-Pasifik bölgesel zirvesi öncesi 3 bin tutuklunun serbest bırakıldığını açıkladı.

Hükümetin açıklamasına rağmen, insan hakları örgütleri hükümetin tüm siyasi tutukluları serbest bırakma sözünü tutmadığını, siyasi suçlar nedeniyle tutuklananların sayısının her geçen gün arttığını belirtiyor.

Haberleşme Bakanlığı, serbest bırakılan siyasi tutuklulara dair bir açıklama yapmazken, Siyasi Tutuklu İnceleme Komitesi, salıverilenlerden en az 13'ünün siyasi sebeplerle tutuklu bulunduğunu açıkladı.

Salıverilen 3 bin 73 kişinin adi suçlardan tutuklu olduğu düşünülüyor.

Daha önce askeri cunta tarafından yönetilen Myanmar'da 2011 yılında yarı sivil bir hükümet yönetime gelmiş ve ülkede yüzlerce siyasi tutuklu için genel af ilan edilmişti. Myanmar Başbakanı Thein Sein ve hükümeti, daha önce de reformlarına dikkat çekmek amacıyla büyük uluslararası toplantılar öncesi af çıkarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...