Tgrt Haber
19 Ekim 2016 14:34

Myanmar'da feribot kazası

Myanmar'daki Chindwin Nehri'nde aşırı yüklü feribotun batması sonucu 40 kişi öldü.

Myanmar'da feribot kazası
Myanmar, feribot kazası,

Sagaing bölgesi milletvekili Tun Tun Win, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dini bir festivalden dönen çoğu öğretmen, öğrenci ve kamu personeli 300'den fazla kişiyi taşıyan "Aung Soe Moe Kyaw" feribotunun hafta sonu batmasının ardından 5 kişinin daha cesedinin bulunduğunu, ölü sayısının 40'a çıktığını belirtti.

Yaklaşık 40 tonluk feribotun enkazını nehirden çıkarmak için vinçlerle ağır iş makinelerinin çalıştığını kaydeden Win, kaybolan 80 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğine dikkati çekti.

Emniyet yetkilisi Htein Lin de AA muhabirine, feribottaki 154 kişinin kurtarıldığını söyledi.

Feribotun resmi olarak izin verilen sayının çok üzerinde yolcu taşıdığına işaret eden Lin, kazanın ardından mürettebattan 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Lin, "Mürettebat, feribotun aynı zamanda ağır bir kargo taşıdığını da itiraf etti." dedi.

Feribotun, battığı sırada Sagaing bölgesindeki Homalin kasabasından, ülkenin ikinci büyük kenti Mandalay'ın 130 kilometre batısındaki Monywa kasabasına gitmekte olduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...