Tgrt Haber
12 Ocak 2022 12:20

Cerrahtan hastalarına akıl almaz imza! Naklettiği organların üzerine adının baş harflerini kazıdı

İngiltere'de bir cerrahın hastalarına yaptığı akıl almaz uygulama, tüm dünyayı şaşkına çevirdi. Hastalarına naklettiği organların üzerine, isminin baş harflerini kazıyarak imza atan cerrah, meslekten men edildi ve para cezasına çarptırıldı.

Cerrahtan hastalarına akıl almaz imza! Naklettiği organların üzerine adının baş harflerini kazıdı
ingiltere,,ameliyat,,cerrah,,imza,

İngiltere'de yaşanarak tüm dünyayı şaşkına çeviren olayda, bir cerrahın hastalarına naklettiği organlara, ameliyattan önce kendi imzasını attığı tespit edildi. Dünya basınında yer bulan olayın ardından cerrah, meslekten men edildi ve saldırı suçundan para cezasına çarptırıldı.

GÖREVDEN TAMAMEN UZAKLAŞTIRILDI

Simon bramhall adındaki bir doktorun, karaciğer nakli yaptığı bir hastanın organının üzerine isminin baş harfleriyle imza attığı ortaya çıktı. Açığa çıkan skandalın ardından cerrah jet hızıyla görevden alınırken olayın, hastaya nakledilen karaciğerin bir hafta içinde çalışmaz hale gelmesiyle bir başka cerrah tarafından ortaya çıkarıldığı öğrenildi.

Karaciğerdeki sorunun ortaya çıkmasıyla önce görevden el çektirilen doktorun, ocak ayının ikinci haftasında ise düzenlenen tığ mahkemesi kararıyla görevden tamamen uzaklaştırıldığı bildirildi.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

BBC'nin haberine göre, Simon Bramhall, 2017 yılında hastalara nakledilen iki karaciğerin üzerine argon gazıyla çalışan ve dokuları yakmakta kullanılan tıbbi bir cihazla kendi adının baş harflerini kazıyarak imzasını attığını kabul etti. Bramhall, bu akılalmaz suçu 2013 yılının şubat ve ağustos aylarında gerçekleştirdiğini itiraf etti. Bu itiraflar tıp mahkemesi kayıtlarında da yer alıyordu.

'PROFESYONEL KİBİR'

İngiliz basınında yer alan habere göre Bramhall'ın adının baş harfleri yaklaşık 4 santimetre kadardı ve bunlar bir başka doktorun, hastaya nakledilen karaciğere organ yetmezliği yüzünden müdahale etmesiyle ortaya çıkarıldı. Olay nakil işleminden bir hafta sonra yaşanmıştı. Olayı 'profesyonel kibir' tabiriyle değerlendiren tıp kurulu Bramhall'ın hemen görevden uzaklaştırılmasını istedi.

Cerrahtan hastalarına akıl almaz imza! Naklettiği organların üzerine adının baş harflerini kazıdı
Cerrahın organlarına imzasını attığı hastaların sağlık durumunda kalıcı bir hasarın olmadığı öğrenildi.

PARA VE KAMU HİZMETİ CEZASI

Cerrahın 2013 yılında cerrahi danışman olarak görev yaptığı süreçte açığa alınmasıyla başladığı ve adamın 2014 yılında soruşturma devam ederken Kraliçe Elizabeth Hastanesi'ndeki görevinden istifa ettiği açıklandı.  Bu korkunç işlem sebebiyle cerraha ayrıca saldırı suçundan 13 bin 619 pound para cezası kesildi ve ayrıca kamu hizmeti cezası da aldı.

HASTALARDA KALICI HASARA YOL AÇMADI

Tıp mahkemesi 2020 aralık ayında cerrahın davasını gördü ve Bramhall'a 5 ay görevden uzaklaştırma cezası verildi. 2021'in haziran ayında ise bu ceza 'suçun tekrarlanmayacağına' kanaat getirilerek kaldırıldı. Ancak bir üst mahkeme bu kararı bozdu ve Bramhall'ın doktorluk mesleğinden süresiz olarak el çektirilmesine karar verdi.

Bramhall'ın yaptığı şey hastalarda kalıcı bir sağlık hasarına yol açmadı ancak verilen kararda hastalara 'duygusal zarar' verildiğine hükmedildi. Kararda aynı zamanda yapılan şeyin hastaların beden bütünlüğüne ve saygınlığına zarar verdiği ve doktorluk mesleğine olan güvenin sarsılmasına sebep olunduğunun da altı çizildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...