Tgrt Haber
07 Eylül 2021 09:59

Napolyon Bonapart'ın DNA'sının olduğu şapka milyonlarca dolara satılabilir

Dünyaca ünlü Fransız İmparator ve komutan Napolyon Bonapart'ın DNS örneğinin bulunduğu şapka 27 Ekim'de İngiltere'de açık artırmaya çıkacak. Şapkanın milyonlarca dolara satılması bekleniyor.

Napolyon Bonapart'ın DNA'sının olduğu şapka milyonlarca dolara satılabilir
napolyon bonapart,,şapka,

Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart'a ait olduğu kanıtlanan DNA örnekli şapka, Hong Kong'daki Bonhams müzayedesinde sergilendi. Bonhams, şapkayı 'İmparatorun DNS'sını taşıyan ilk şapka' olarak tanımladı. Hong Kong'un yanı sıra Paris'te ve 27 Ekim'de açık artırmaya çıkarılacağı İngiltere'nin başkenti Londra'da da sergilenecek.

Napolyon'un savaş alanındaki tasvirlerinde sıklıkla karşılaşılan bicorne şapka, şimdiki sahibi tarafından Napolyon'a ait olduğu bilinmeden Alman müzayede evinden satın alınmıştı.

Bonhams Europe'un Genel Müdürü Simon Cottle, “Tamamen tesadüfi bir karşılaşmaydı” dedi. Bununla birlikte Cottle, şapkanın üzerinde Napolyon'a ait olabileceğini düşündüren yazılar ve diğer özellikler olduğunu fark ettiğinde çalışmaya başladığını ve  ilk araştırmanın şapkanın Napolyon'un diğer şapkalarının boyutlarına ve yaşına uyduğunu gösterdiğini de sözlerine ekledi.

 

Napolyon Bonapart'ın DNA'sının olduğu şapka milyonlarca dolara satılabilir

Ayrıca şapka eletronik mikroskop da dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle test edildi. Cottle, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Şapkanın içeriği çok yakından incelendiğinde beş kıl bulundu. Bu saç tellerinden ikisi daha sonra takip edildi ve Napolyon'un genetik verileriyle eşleşti.''

Ayrıca Cottle'a göre, DNA'nın bulunduğu şapkanın arkasında başka bir hikaye var, piyasadaki Napolyon şapkalarından çok farklı. Şimdiye kadar bulunan şapkaların çoğu imparatora bağlı soylu aileler veya onları savaş alanından alan askerler tarafından verilmiş.

Diğer taraftan Cottle, şapkanın tahmini fiyatının 150 bin ile 200 bin dolar olduğu, ancak şapkanın imparatora ait olduğunun kanıtlanmasının değerini artıracağını açıkladı. Napolyon’un diğer şapkaları önceki açık artırmalarda milyonlarca dolarlık rakamlar gördü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...