Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Aralık 2021 10:13

NASA korkunç verileri paylaştı: Tuz Gölü ölüyor!

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından Tuz Gölü'ndeki yıllar içinde meydana gelen endişe verici değişimi gösteren uydu görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

NASA korkunç verileri paylaştı: Tuz Gölü ölüyor!
NASA,Tuz Gölü,Sosyal medya

Zaman zaman Türkiye'den görüntüler paylaşan NASA'nın objektifine bu kez Tuz Gölü takıldı. ABD Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, kurumakta olan gölün uydu fotoğraflarını paylaşarak su seviyesindeki azalmayı gözler önüne serdi. NASA'nın Landsat uyduları tarafından çekilen ve gölün bazı yaz mevsimlerinde tamamen kuruduğuna dikkat çekilen paylaşımda göldeki suyun giderek azaldığı belirtildi.

NASA korkunç verileri paylaştı: Tuz Gölü ölüyor!
(Zaman zaman Türkiye'den görüntüler paylaşan NASA'nın objektifine bu kez Tuz Gölü takıldı)

FARKLI YILLARDAN GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Twitter hesabından Tuz Gölü'nün 1988'den bu yana farklı yıllarda çekilen uydu görüntülerini paylaşan NASA, "Bir zamanlar Türkiye'nin en büyük ikinci gölü olan Tuz gölü şimdilerde su birikintisinden daha geniş bir alanı kaplıyor" ifadelerine yer verdi. NASA, paylaşımında ayrıca Tuz Gölü'nün kuruma sürecini etraflıca anlatan bir linke de yer verdi.

NASA korkunç verileri paylaştı: Tuz Gölü ölüyor!
(NASA, Twitter hesabından Tuz Gölü'nün 1988'den bu yana farklı yıllarda çekilen uydu görüntülerini paylaştı)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...