Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ekim 2020 18:58

NATO: Dağlık Karabağ'daki çatışmanın tarafı değiliz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i NATO Merkez Karargahında ziyaret eden Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan umduğu desteği bulamadı.

NATO: Dağlık Karabağ'daki çatışmanın tarafı değiliz
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg,Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan

Stoltenberg Sarkisyan'a çatışmada taraf olmadıklarını işaret ederek, "Aralarındaki bu sorunu karşılıklı diyalog yoluyla çözmelerini umuyoruz" dedi.

Dağlık Karabağ’da devam eden çatışmalar kapsamında Avrupa’da destek arayışına giren Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, NATO Genel Merkez Karargahında Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantının detaylarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, görüşme sonrasında kısa bir ortak basın toplantısı gerçekleştirildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, "Azerbaycan da Ermenistan da bizim için önemli ülkelerdir. Bazı konularda birlikte çalışabildiğimiz ortaklarımızdır. Aralarındaki bu sorunu karşılıklı diyalog yoluyla çözmelerini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında kısa bir söz alan Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan da, "Sivillere yönelik hiçbir saldırının kabul edilemez olduğu bir gerçektir" dedi. Sarkisyan, "Umarım buraya bir sonraki gelişim daha barışçıl nedenlerle olur" diyerek konuşmasını tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...