Tgrt Haber
20 May 2022 14:36 - Güncelleme : 20 May 2022 16:01

NATO vetosu İngiliz basınında: Erdoğan'ın şakası yok!

Finlandiya ve İsveç'in NATO adımlarının ardından gelen Türkiye tepkisini İngiliz basını kaleme aldı. Financial Times gazetesi, ''Erdoğan, Nordik ülkelerinin NATO üyelikleri konusunda şaka yapmıyor'' ifadelerini kullandı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Financial Times
Bir ülkenin NATO'ya katılabilmesi için oy birliği, yani mevcut 30 üye ülkenin tümünün onayı gerekiyor.
recep tayyip erdoğan,nato,isveç,finlandiya
Bir ülkenin NATO'ya katılabilmesi için oy birliği, yani mevcut 30 üye ülkenin tümünün onayı gerekiyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından İsveç ve Finlandiya'nın NATO hamlelerine Rusya ve Türkiye'den tepki geldi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurmalarının ardından yaptığı açıklamada ''PKK'ya destek verip bizden destek istemek olmaz'' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son açıklamasında ise "NATO’ya Finlandiya ve İsveç’in girmesine 'hayır' diyeceğimizi ilgili arkadaşlarımıza söyledik, yolumuza bu şekilde devam edeceğiz" diyerek sözlerini yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları İngiliz basınında yer aldı. Londra merkezli Financial Times gazetesi Erdoğan'ın NATO'ya yeni üyelikleri engelleme yönündeki açıklamalarının ciddiye alınması gerektiğini yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlılığının kaleme alındığı haberde ''Erdoğan, Nordik ülkelerinin NATO üyelikleri konusunda şaka yapmıyor'' ifadeleri kullanıldı. Ayrıca aynı haberde Türkiye'nin, İsveçli yetkililerin, terör örgütünün üst düzey isimleriyle görüşmelerine kızgın olduğu da yer aldı.

NATO: ENDİŞELERİ GİDERMELİYİZ

Öte yandan, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ve İsveç ile Finlandiya'nın NATO'ya katılımı konusunda Türkiye'nin yanı sıra tüm NATO üyeleriyle de yakın temas içinde olduklarını vurgulayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin ifade ettiği endişeleri ele alıyoruz. Türkiye gibi önemli bir müttefik güvenlik endişelerini gündeme getirdiğinde bunu halletmenin tek yolu ortak bir zemin bulmak için oturup konuşmak" ifadesini kullandı.

 

 

 

Kaynak: Financial Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...